Föreningsmöte Brännbara Köldmedier

Kvällens föreningsmöte på Villa Belparc började enligt tradition med god mat och kaffe med kaka för de ca 40 st medlemmar som närvarade.

Efter maten samlades vi i föreläsningssalen för att lära oss mer om utomhus- och inomhusplacerade aggregat och maskinrum utav Carl Gustaf, Andreas och Lennart.

Först ut var Carl Gustaf Stridh från FG Nordic som berättade om FG Nordic klass A3 utomhusplacerade aggregat och saker att tänka på såsom, säkerhetsdistanser, evakueringsfläktar och åskledare.

Efter Carl fortsatte Andreas Bäckäng från Enrad med information kring utfasning av f-gaser, aggregatplacering inomhus, AFS2016:4,  EX-fläktar och ventilationskrav enligt bland annat svensk kylnorm.

Lennart Asterberg från IFLA AB tillika ordförande i huvudföreningen föreläste för oss om krav i maskinrum för propan kylmaskiner, viktigt att tänka på gällande placering, undertrycksventilerade höljen, placering av ventilation.

Detta föreningsmöte provsändes live via Youtube och kan också ses i efterhand av vem som helst via denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=X44Dxp_5b28

Presentationerna kommer läggas upp för medlemmar på Kyltekniska Föreningens medlemshemsida.

Tack till kvällens sponsorer Enrad och FG Nordic samt alla som hade möjlighet att besöka oss, lyssna och engagera sig med både frågor och kunskap.

Calle Sjöberg
Göteborgsföreningen

 


Svenska Kyltekniska Föreningen - Göteborg
Batterigatan 13B, 415 16 GÖTEBORG | Telefon: 031-93 05 70