CO2, mindre effekter

2023-11-01 | Göteborg

Måndagen den 9 oktober höll Göteborgsavdelningen medlemsmöte kring mindre kyleffekter med CO2.  42 medlemmar infann sig och påbörjade mötet med mingel och middag. Eloge därefter till föreläsarna, som lyckades hålla åhörarna vakna, fastän påtaglig mat koma av de rejält tilltagna hamburger tallrikarna som serverades av Villa BelParc.

Idag är det många som vet att ”normalstora” installationer för kyl- och frysfunktioner så som livsmedelsbutiker, lager och industriapplikationer är CO2 hemma, men blir det mindre är det inte lika självklart. Funktioner som står på tur är restauranger, kök, bensinstationer, konditorier etc. Inbjudna som mötets föredragare var Danfoss och Panasonic för att se vad de har att erbjuda marknaden med mindre effekter.

Danfoss började och drog kort om sin historia och berättade sedan allmänt om sitt CO2-utbud. Följdes av en kortare genomgång av deras mindre luftkylda CO2-aggregat. Tyngdpunkten låg sedan mot deras nya mekaniska expansionsventiler, vilka de är ensamma om på marknaden.

Panasonic tog sedan vid. Det blev en kortare dragning om deras CO2-historia och CO2-kompressorer. Därefter delgavs en djupare genomgång av sortimentet av mindre luftkylda CO2-aggregat och information som går från urvalsprogrammet.

När presentationerna var klara så avrundades det efter några frågor.

Tack till Danfoss och Panasonic.

Bifogade filer

Logga in för att se bifogade filer.

Arkiv